mei 2016

Beste Panelleden,

We kunnen terugkijken op een mooi eerste kwartaal van 2016: het Panel is weer gegroeid in aantal leden en we hebben veel geleerd van de resultaten uit de onderzoeken. Daarom vonden we het een goed moment om jullie via deze TLC Panel nieuwsbrief te informeren over de resultaten van enkele van deze onderzoeken en de nieuwe programma’s die binnenkort te zien zijn op TLC.

We hopen dat het vervolg van 2016 minstens goed wordt als het begin van het jaar en zijn natuurlijk erg blij met jouw deelname aan ons Panel. We hopen ook de rest van dit jaar weer jullie mening te mogen vernemen! Zo kunnen we ervoor zorgen dat de zender zo veel mogelijk aan jouw wensen blijft voldoen.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,
Esther Wissink
Research Manager

ONDERZOEKEN

ElineGetsDirty Graag blikken we met jullie terug op de Jaarevaluatie over 2015. TLC kreeg als zender van jullie een gemiddeld rapportcijfer van een 7,9. Ongeveer twee derde van de ondervraagde TLC Panelleden is bekend met de documentaire ‘Eline Gets Dirty’, waarbij de meningen erg uiteen lopen van ‘leuk’ tot ‘smerig’ en van ‘interessant’ tot ‘saai’.

Daarnaast hebben we jullie mening gevraagd over de in Nederland geproduceerde serie ‘Louisa & Rosanna: Onze Transgender Liefde’. De serie werd door jullie vooral gezien als opvallend (85%), als een programma dat gewaagde onderwerpen durft aan te snijden (80%), Nederlands (70%) en zonder oordeel (70%).

Naar aanleiding van deze serie hebben we jullie gevraagd in hoeverre Lesbian, Gay, Bisexual en Trangender (LGBT) programmering aanspreekt. 42% van de deelnemers aan het onderzoek gaf aan dat deze programmering hen aanspreekt en 63% van de deelnemers gaf aan dat dat ze deze programmering goed bij TLC vindt passen. Verder gaf bijna 70% aan dat ze geïnteresseerd zijn in meer Vlaamse producties op TLC.

We nemen deze resultaten mee voor de verdere plannen van dit jaar!

NIEUWE MAAND, NIEUWE PROGRAMMA’S

De komende tijd kun je weer veel nieuwe programma’s en nieuwe seizoenen van bestaande programma’s verwachten op TLC.

Cake Boss | vanaf maandag 2 mei om 18:00
In dit nieuwe seizoen breidt de energieke taartenbakker uit New Jersey zijn imperium langzaam uit over Amerika. Hij staat op het punt een nieuwe vestiging te openen in Connecticut waarbij ook dit keer een restaurant zit. Hoe pakt dit nieuwe concept uit voor Buddy? Natuurlijk blijven de meest waanzinnige cakecreaties ook dit seizoen niet achterwege. Kortom, dat wordt smullen!

Undressed Undressed | vanaf dinsdag 3 mei om 20:30
Hoe bloot durf jij jezelf te geven in de zoektocht naar de ware liefde? In een tijd waar liefdes gescreend en geswiped worden, lijkt liefde op het eerste gezicht zeldzamer dan ooit. Daarom komt TLC met een uniek datingexperiment. Twee singles ontmoeten elkaar voor het eerst, waarna ze de opdracht krijgen om elkaar uit te kleden en slechts in hun ondergoed gehuld bij elkaar in bed te kruipen. Gedurende dertig minuten leren ze elkaar kennen aan de hand van persoonlijke filmpjes en vragen, en krijgen ze opdrachten via het grote scherm aan hun voeteneind. Blijft het bij een intieme, maar ongemakkelijke ontmoeting? Of bloeit er iets moois op?

The Willis Family | vanaf zondag 15 mei om 21.00
De misschien wel grootste muzikale familie van Amerika is terug met een nieuw seizoen over hun veelzijdige leven. Na een hectische tour van vijf maanden, waarbij ze ruim tweehonderd concerten gaven, hoopt The Willis Family eindelijk bij te tanken in hun huis in muziekstad Nashville. Maar de thuiskomst is minder prettig als blijkt dat de muizen en slangen er flink hebben huisgehouden toen de familie weg was. En het wordt nog erger als vader Toby gezondheidsklachten krijgt, ze hun huis moeten verlaten en de geplande release van hun nieuwste album onder druk komt te staan. Maar The Willis Family blijft ondanks alle tegenslag, zoals altijd, positief en vol energie in het leven staan.

Born Like Me | vanaf maandag 30 mei om 21.00 uur
Het hebben van een extreem zeldzame ziekte geeft niet alleen beperkingen, maar brengt ook met zich mee dat je ook bijna geen lotgenoten hebt om erover te praten. Het nieuwe programma ‘Born Like Me’ wil dat oplossen door twee personen met dezelfde zeldzame aandoening met elkaar in contact te brengen. Zoals de 7-jarige Giovanni die kampt met het Schwartz Jampel Syndroom, een uitzonderlijke spieraandoening waarvan minder dan honderd gevallen bekend zijn in de wereld. Giovanni’s grootste wens is om iemand te ontmoeten die weet hoe hij zich voelt. ‘Born Like Me’ regelt dat door hem in contact te brengen met de 9-jarige Owen die exacte dezelfde aandoening heeft. Het wordt voor hen en hun ouders een ontmoeting om nooit te vergeten.

PANELLID VAN HET JAAR

Wij waarderen de meningen van onze Panelleden enorm en verloten daarom altijd mooie TLC prijzen onder de deelnemers van de onderzoeken. Om jullie extra te belonen hebben we besloten ook eens per jaar een Panellid in het zonnetje te zetten. Voor 2015 is Sandra uit Hoboken verkozen tot ‘Panellid van het jaar’. We hebben haar verblijd met een TLC prijzenpakket.

Sandra vertelde ons dat ze lid is geworden van het TLC Panel omdat ze TLC een leuke zender vindt en er graag aan een bijdrage aan wilde leveren. Op de vraag wat zij leuk vindt aan TLC gaf zij het volgende antwoord: ‘TLC biedt de hele dag door ontspannende programma’s die je helpen te ontsnappen aan de dagelijkse sleur of alle ellende op het nieuws.’

Wil jij ook verkozen worden tot ‘Panellid van het jaar’ en wil jij ook een TLC prijzenpakket winnen? Blijf dan zeker mee doen aan de onderzoeken. Wie weet win jij dan binnenkort wel een mooi prijzenpakket of één van de vele andere prijzen!

DISCOVERY PANEL

DiscoveryPanel De zender Discovery is al meerdere jaren onderdeel van het zenderpakket van de Vlaamse televisie. Gedurende deze jaren is de zender steeds bekender geworden als een echte mannenzender van Vlaanderen. Discovery is bekend van series als ‘Gold Rush’, ‘How Do They Do It’ en ‘Treehouse Masters’.

Om ook de zender Discovery nog meer op de wensen van de kijker af te stemmen bestaat er ook een Discovery Panel. Kijkt jouw vriend/vriendin/vader/oom/buurman, of misschien wel jijzelf, regelmatig naar Discovery Channel en vinden jullie het leuk mee te denken over de zender en programmering? Ga dan naar de volgende link of stuur deze door naar de geïnteresseerden: www.discoverypanel.be.

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

JaimyVerhoeven Vraag jij je als TLC kijker weleens af wie er allemaal werken bij TLC? Aan mij de eer om je deze keer een ‘kijkje achter de schermen’ te geven. Ik zal mij eerst even voorstellen, mijn naam is Jaimy Verhoeven en ik werk nu bijna 3 jaar met veel plezier als onderzoeker op de Researchafdeling van Discovery Networks Benelux, waar TLC onderdeel van is.

De Researchafdeling voorziet de verschillende afdelingen bij TLC van informatie uit onderzoeken. Hiervoor gebruiken wij de kijkcijfers uit de CIM TV-studie en resultaten uit bestaande onderzoeken, maar ook de resultaten van de Panel onderzoeken zijn van groot belang. Daarom word je regelmatig uitgenodigd voor onderzoeken met uiteenlopende onderwerpen, want wij kunnen veel leren van jouw mening!

Ik kijk er altijd naar uit om met de resultaten van de Panelonderzoeken aan de slag te gaan. Aan de hand van jullie feedback adviseren wij andere afdelingen, zoals de programma- en marketingafdeling. Zo hebben we de reclamecampagne van afgelopen zomer verbeterd naar aanleiding van jullie opmerkingen.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van het TLC Panel. Klik hier als je je wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief.